پاورپوینت بیماری هلو 41 اسلاید

پاورپوینت بیماری هلو 41 اسلاید

بیماری های درخت هلو

پاورپوینت بیماری هلو
سفیدک پودری هلو و شلیل Peach powdery mildew
بیماری سفیدک سطحی یا سفیدک نمدی هلو اولین بار در ایران دراطراف تهران درسال ۱۳۲۶ توسط اسفند یاری گزارش شده است. معمولا در هر جا که هلو کشت می‌شود بیماری نیز دیده می‌شود. علاوه بر هلو به شلیل نیز حمله می‌کند. عامل بیماری قارچ Sphaerotheca pannosa var. Persica است. علت نامگذاری آن به پانوزا بواسطه تولید حالت نمدی است. قارچ انگل اجباری است و نمی توان آن را روی محیط کشت پرورش داد. این قارچ زمستان را به دو صورت ریسه در جوانه و بصورت کلیستوتیسیم می‌گذراند.

نشانه‌های بیماری روی برگ در ابتدا بصورت ایجاد لکه‌های سبز کمرنگ و یا مایل به قهوه‌ای و در نهایت تشکیل بافت نمدی است. برگهای پیر بندرت مورد حمله قارچ قرار می‌گیرند و مقاومند. خسارت بیماری در حالتی که به میوه حمله می‌کند فوق‌ الاده زیاد است.

زیرا ارزش و بازار پسندی میوه بطور محسوس تقلیل می‌یابد. روی میوه لکه‌ها گرد هستند. اگر میوه سبز باشد لکه سفید رنگ و اگر میوه متمایل به قرمز رنگ باشد لکه زرد چرکین به نظر می رسد. قسمتهای لکه‌دار میوه سفت و سخت شده و از رشد طبیعی باز می‌ماند. سرشاخه‌ های مبتلا به قارچ باریک و ضعیف مانده وجوانه‌های آنها کوچک می‌شود.

کنترل بیماری

کنترل مکانیکی: آبپاشی، باران، آب سردوگرم ، ازبین بردن غشای نمدی . از جمله اقداماتی است. که در کاهش بیماری موثر است.

کنترل بیولوژیکی: قارچ عامل بیماری در مناطق مرطوب . بوسیله تعدادی قارچهای هیپرپارازیت که مهمترین آنها Cicinobolus cesatii می‌باشد پارازیته شده‌اند. و ازبین می روند ویا لااقل کاهش می‌یابد.

کنترل زراعی: حفظ حاصلخیزی خاک، هرس و واریته‌های مقاوم . (ارقام هلو مخملی، کاردی و حاج کاظمی نسبت به بیماری حساس و ارقام پائیزه مقاومند.)

کنترل شیمیایی

  1. دینوکاپ (کاراتان) LC EC 35% و ۱ درهزار
  2. دینوکاپ (کاراتان) FN-57 WP18.25% و ۱ درهزار
  3. سولفور (الوزان- کوزان) WP80-90% و ۴-۳ درهزار
  4. بنومیل (بنلیت) WP 50% و ۰٫۵ درهزار

توصیه‌ها: بهترین زمان سمپاشی بعد از ریختن گلبرگها و تشکیل میوه است. درصورت لزوم ۷-۳ نوبت سمپاشی انجام می‌گیرد. نوبت اول سمپاشی مهم است و سمپاشی‌های بعدی به فاصله ۱۰ روز انجام می‌پذیرد.

بیماری سفیدک سطحی هلو و شلیل

علایم بیماری
ابتدا روی برگها و سر شاخه های جوان لکه های رنگ پریده ظاهر می شود. که تدریجا از میسلیوم سفید نمدی شکل پوشیده می گردند. برگهای مورد حمله پس از مدتی شکل طبیعی خود را از دست می داده – پژمرده و خشک می گردند. و سپس می ریزند بخش انتهای شاخه های جوان نیز از میسلیوم سفید رنگ قارچ پوشیده می شود. میوه های آلوده چنانچه ریز و ابتدای تشکیل آنها باشد می ریزند . اگر میوه ها بعدا آلوده شوند روی آنها لکه های سفت به رنگ سفید یا قهوه ای متمایل به خاکستری ایجاد می گردند. باغداران به این بیماری کچلی هلو می گویند.

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

قیمت : 35,000 تومان

تعداد صفحات: 41

فرمت فایل: پاورپوینت