پاورپوینت کشاورزی ارگانیک

پاورپوینت کشاورزی ارگانیک

بخشی از متن فایل پاورپوینت کشاورزی ارگانیک
تعریف کشاورزی ارگانیک
کشاورزی ارگانیک (کشاورزی آلی، طبیعی یا زیستی)، نوعی کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصولات آن از کودهای شیمیایی، سموم، هورمون‌ها و دگرگونیها و دستکاری‌های ژنیتیکی استفاده نشود و همه مراحل تقویت زمین، کاشت و برداشت با استفاده از نهاده‌های طبیعی (همچون کود زیستی= کمپوست‌ها- حشرات سودمند) باشد.

کشاورزی ارگانیک سیستمی تولیدی است که سلامت خاک، اکوسیستم ها و انسان را پایدار می سازد و بر فرایند بوم شناسانه، تنوع زیستی و چرخه های سازگار با شرایط محلی تکیه دارد[
کشاورزی ارگانیک، یک سیستم مدیریتی جامعی است که

کمیت و کیفیت محصولات از تولید تا فرآوری و انتقال به مصرف کننده
سلامت خاک، گیاه، حیوان، انسان، میکروارگانیسم‌ها،
محیط سیاره زمین بعنوان یک موجود زندة واحد،
اصول اکولوژیکی،
محیط زیست،
اصول عدالت و روابط اجتماعی، احترام به مخلوقات
اصول پایداری زیستی
در آن مد نظر است

کشاورزی ارگانیک به‌ عنوان کشاورزی بدون کاربرد مواد شیمیایی معرفی شده است.
این نوع کشاورزی با مصرف کودهای شیمیایی و همچنین مصرف هرگونه ماده‌ی ضد حیات، حتی با منشأ طبیعی مخالف بوده و درمواردی که مصرف این مواد ضروری باشد کاربرد موادی که آثار وعواقب جانبی کمتری دارند را توصیه می‌کند.

مبانی کلیدی در  کشاورزی ارگانیک

کشاورزی ارگانیک، حرکت رو به عقب نیست.
در این سامانه، دانش بومی با علم جدید ترکیب می‏شود و در عین حال با سایر روشهای نوین مدیریت، سازگار است.
مزارع ارگانیک همچون دیگرزمینهای زراعی به خوبی آماده شده و نیازمند مدیریت قوی، به ویژه در مورد خاک و آفات است.
کارهای ممنوع
استفاده از علف‌کش‌ها، آفت کش‌ها و کودهای شیمیایی
استفاده از فرآورده‌های ژنتیکی در هر شکل (از قبیل بذر، مایه تلقیح بذری، غذای دام و غیره(
استفاده از فاضلاب شهری
دگرگونی‌های ژنتیکی
هورمون ها

محصولات ارگانیک :

محصولاتی که تولید ، فرآوری ، بسته بندی ، نگهداری ، حمل و نقل و عرضه آن ها در بازار تحت کنترل و پایش یک استاندارد معتبر بین المللی ،منطقه ای و یا ملی ارگانیک صورت می گیرد.
در تولید محصولات ارگانیک شاخص های محیط زیستی ، بهداشتی ، اجتماعی و ایمنی رعایت شده است .
این محصولات دارای کیفیت ، طعم طبیعی و خوب و فاقد هر گونه مواد شیمیایی مصنوعی و باقیمانده عناصر و فلزات و مواد مضر هستند .

فواید مصرف مواد غذایی ارگانیک:

1- ارزش غذایی بالاتری دارند. میزان ویتامین C ، کلسیم، منیزیوم، آهن و فسفر در مواد غذایی ارگانیک بیشتر است.
2- مواد غذایی ارگانیک حاوی آنتی اکسیدان بیشتری میباشند. (50 درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانیک). چراکه آفت کشهای مصنوعی تولید این مواد را در گیاهان کاهش داده اما کودهای حیوانی و آلی بکار رفته در کشاورزی ارگانیک تولیدآنها را افزایش میدهد.
3 – کمتر سمی هستند. محصولات ارگانیک سالم تر بوده و به بقایای آفت کشهای آلی کمتر آلوده میباشند. همچنین این محصولات فاقد افزدنیهای غذایی بوده و طبعا سالمتر میباشند.
4- خوشمزه و خوش طعم تر هستند. یکی از دلایل آن این است که محصولات ارگانیک پس از برداشت در مدت زمان کمتری بدست مصرف کننده رسیده و تازه تر میباشند. و همچنین در محصولات تهیه شده به روش رایج، با فرآوریها و دستکاریهایی که بروی آنها صورت میگیرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن آنها در برابر صدمات ناشی از حمل و انبار داری توجه میشود و نه کیفیت و ارزش تغذیه ای آن.
5- تولید کنندگان محصولات ارگانیک از استانداردها و دستورالعمل های بسیار سخت گیرانه ای تبعیت میکنند که احتمال آلوده شدن اینگونه محصولات به هر گونه مواد شیمایی و سمی منتفی میباشد.

محصولات سالم :

محصولات فاقد یا دارای حدمجاز باقیمانده آفت کش، عناصر، فلزات وسموم ماحصل اعمال مدیریت های خوب کشاورزی ، استاندارد ها و برنامه های مدیریتی مانندIPM ، HACCP ، GAP، هستند .
بااجرای این برنامه ها ضمن حفظ محیط زیست شاخص ها و حد مجاز باقیمانده مواد شیمیایی رعایت میشود
به صورت خلاصه می توان سلامت محصولات را در دو مفهوم ذیل تعریف کرد :
محصولات کشاورزی از جهت حداکثر بقایای سموم ،فلزات و نیترات .
فرآورده های پروتینی و لبنی از حیث بقایای توکسین ها ،هورمون ها و آنتی بیوتیک

محصولات طبیعی :

این محصولات عاری از بقایای مواد شیمیایی مصنوعی و حاصل تولید درمناطق طبیعی و دست نخورده (از نظر ورود تکنولوژی بیرونی ) مانند مراتع ،جنگل ها ، دیمزار ها و یا مزارع مشخصی هستند که به دلیل شرایط خاص اقلیم و اکولوژی منطقه در طول سال ها ی مدید و به صورت سنتی ، در تولید آنها از هیچ گونه نهاده های شیمیایی استفاده نشده است .

غذاهای ارگانیک
غـذاهـای ارگـانـیک به h3اطلاق می گـردد کـه بـدون اســتفاده از آفـت کش ها و علف کش هـای مصـنـوعــی و ارگانیسمهای اصلاح شده ژنتیک تولید شده باشند.

معیار سبزیجات، میوه ها و حبوبات ارگانیک:

1- خـاک ایمن: حداقل از 3 سال قبل از برداشت محصول، زمـین زراعــی نبایستی با آب فاضلاب آبیاری شده باشد. خاک نیز باید عاری ازاملاح سرب و کلراید پتاسیم باشد.
2- عدم اصلاح سازی:هیچگونه مواد افزودنی (مثل شیرین کننده ها و رنگ دهنده های مصنوعی)، پرتو دهی با پرتوهای یونیزه کننده و اصلاح ژنتیک نبایستی در روند تولید محصول بکار رفته باشد.
3- ذخیره سازی و انبار مجزا: محصولات ارگانیک باید از محصولات غیر ارگانیک تفکیک شده و بطور جداگانه نگه داری شوند.
4- عدم استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی: عدم استفاده از ترکیبات شیمیایی مصنوعی نظیر کودهای شیمیایی، آفت کشها، حشره کشها و علف کشها. (از 3 سال قبل از برداشت محصول)

معیار گوشت، شیر، تخم مرغ و دیگر فرآورده های حیوانی ارگانیک:

1- حیوانات میبایستی حداکثر از روز دوم تولد به روش ارگانیک پرورش یافته باشند.
2- خوراک ارگانیک: تغذیه دام و طیور باید 100 درصد از خوراک ارگانیک بوده باشد.
3- هیچگونه آنتی بیوتیک و هورمون نباید استفاده شود.
4- حیوانات چرنده بایستی از مرتع مناسب برخوردار باشند. هر حیوان باید از سرپناه، آب سالم، رژیم غذایی متعادل، هوای تازه، نور مستقیم آفتاب و فضای کافی برای حرکت برخوردار باشد.
5- ذخیره سازی و انبار مجزا: فرآورده های ارگانیک بایستی از محصولات غیر ارگانیک تفکیک شده و جداگانه نگه داری شوند.
نکته:در کشاورزی سنتی از کودهای مصنوعی و در کشاورزی ارگانیک از کودهای طبیعی مانند کمپوست استفاده میگردد.
نکته:در کشاورزی سنتی از آفت کشهای مصنوعی و در کشاورزی ارگانیک از حشرات و پرندگان نافع، محدود کردن جفتگیری آفات، کندن علفهای هرز و در صورت نیاز از حشره کشهای مجاز کشاورزی ارگانیک برای کنترل و ریشه کن کردن آفات استفاده میشود.

ده علت برای لزوم حرکت به سوی کشاورزی ارگانیک

1- محصولات ارگانیک استانداردهای بیشتری دارند: گواهی نامه های محصولات ارگانیک به عنوان بیمه هایی است که در تولید این محصولات از مواد شیمیایی و سمی استفاده نشده است.
2- طعم غذاهای ارگانیک بهتر است: گیاهان تولید شده به روش ارگانیک سالم تر بوده و به عنوان غذاهای خوشمزه تر برای تغذیه انسان و حیوانات می تواند به کار رود.
3- محصولات ارگانیک خطر بیماری ها را کم می کند: خیلی از مراکز حفاظت محیط زیست دریافته اند که مواد شیمیایی موجود در آفت کش ها اثرات سرطان زایی و بیماری زایی دارند. کشاورزی ارگانیک یکی از راه های کاهش مصرف سموم شیمیایی و کم کردن این مواد در منابع آب، زمین و هوا است.
4- کشاورزی ارگانیک به منابع آبی احترام می گذارد: برای حذف مواد شیمیایی آلوده کننده و دفع نیتروژن در آب باید به منابع آبی و خاکی احترام گذاشت و آنها را درست مصرف کرد. در کشاورزی ارگانیک این موارد به درستی رعایت می شود.
5- کشاورزی ارگانیک باعث ایجاد خاک سالم می شود: خاک یکی از منابع اصلی زنجیره غذایی بوده و یکی از اصول کشاورزی ارگانیک ایجاد خاک سالم است.
6- کشاورزی ارگانیک الگوبرداری از طبیعت است: کشاورزی ارگانیک برای اکوسیستم متعادل ارزش قایل است.
7- کشاورزی ارگانیک هدایت کننده تحقیقات تازه است: تولیدکنندگان ارگانیک به عنوان پیشرو در تحقیق عدم استفاده از آفت کش ها و اثرات مضر آن بر محیط زیست هستند.
8- تولیدکنندگان ارگانیک در جهت تنوع زیستی تلاش می کنند: .
9- کشاورزی ارگانیک به حفظ سلامت جوامع روستایی کمک می کند
10- تنوع غذاهای ارگانیک..

اهداف کشاورزی ارگانیک

1- تولید مواد غذایی با کیفیت عالی و مطلوب
2- کنش متقابل میان بهبود سطح سلامت مردم هم‌سو با چرخه‌های زیست طبیعی.
3- گسترش اثرسامانه‌های تولید فرآوری ارگانیک بر توسعه‌ی اجتماعی و بوم شناختی.
4- توسعه‌ی سودآوری و ماندگاری زیست بوم آبزیان.
5- نگهداری و توسعه‌ی بلندمدت حاصلخیزی خاک.
6- نگهداری و تنوع ژنتیکی درسامانه‌ی تولید و پیرامون آن، مشتمل برحفاظت گیاهان و زیستگاه‌های وحش.
7- توسعه‌ی کاربرد درست و مواظبت شایسته از منابع آب و همه‌ی موجودات زنده‌ی درون آن‌ها.
8- کاربرد هرچه بیشتر منابع تجدید شونده درسامانه‌های تولید سامان یافته‌ی محلی.
9- تعادل موزون میان کشاورزی و دامپروری.
10- برقراری شرایط زیست مطلوب دام‌ها، باتوجه به جنبه‌های اساسی رفتارغریزی آن‌ها.
11- کاهش و به حداقل رساندن هرگونه آلودگی درسامانه‌ی تولید و پیرامون آن‌.
12- فرآوری تولیدات ارگانیک با استفاده از منابع تجدید شونده.
13- تولید فرآورده‌های ارگانیک زوال‌پذیر زیستی.
14- تولید یافته‌های بادوام و مرغوب.
15- برآوری نیازهای اساسی یک زندگی با کیفیت، همراه با احساس رضایت ازیک محیط کارسالم برای همه افراد درگیردرکارتولید و فرآوری ارگانیک.
16- پیشرفت در راستای یک زنجیره کامل از تولید، فرآوری و توزیع که برآورنده‌ی عدالت اجتماعی و نیز پاسخ‌گوی بوم شناختی باشد.
17- استفاده‌ی بهینه ازنیروی انسانی شاغل در بخش کشاورزی.
18- برقراری امنیت غذایی متناسب با رشد جمعیت.
19- ایجاد و افزایش درآمد و اشتغال به‌ویژه درمناطق روستائی.
20- حفاظت و حمایت ازمنابع کشاورزی و طبیعی و محیط زیست.

باورهای غلط  درباره کشاورزی ارگانیک

اشتباه اول :

یکی از تصورات اشتباه در مورد کشاورزی ارگانیک، آن است که این شیوه کشاورزی بی‌نیاز از کاربرد مواد شیمیایی است.
ازآنجایی که ساختمان تمام موجودات زنده و غیرزنده از ترکیبات شیمیایی تشکیل شده است لذا کاربرد آن دسته از مواد شیمیایی که به صورت طبیعی به دست آمده‌اند (مثلا سنگ فسفات که از معادن طبیعی استخراج می‌شود) در کشاورزی ارگانیک بلامانع است.

اشتباه دوم  :

نباید تصور کرد که کشاورزی ارگانیک صرفا بر جایگزینی نهاده‌های آلی با مواد شیمیایی بحث می‌کند چراکه کاربرد غلط مواد آلی نیز، چه به صورت مصرف بیش از حد و چه به صورت عدم کاربرد آنها در زمان مناسب و یا ترکیبی از هر دوی این موارد به نحو قابل ملاحظه ای سبب اختلال در عمل چرخه‌های زیستی یا طبیعی می‌شود.

اشتباه سوم :

تصور اشتباه دیگر از کشاورزی ارگانیک آن است که برخی کشاورزی ارگانیک را نوعی برگشت به عقب و استفاده از شیوه‌های مرسوم سالهای قبل از انقلاب صنعتی می‌دانند. بلکه بلعکس کشاورزی ارگانیک نمی‌توانند خود را از دستاوردهای علمی 50 ساله اخیر بی‌نیاز بدانند.

در کشاورزی ارگانیک بیشتر بدنبال یافتن علل مشکلات بوجود آمده توسط آفات و بیماریها هستند تا اینکه علائم ظاهری را درمان کنند . بنابراین مدیریت پیشگیری بر درمان و کنترل عوامل تقدم دارد.
گیاهان سالم موثرترین راه غلبه بر آفات و بیماریها هستند.

• کارهای مدیریتی برای پیشگیری از آفات و بیماریها بسیار موثر است.
• کارهای درمانی و معالجه را باید بعنوان گزینه آخر انجام داد.

فهرست مطالب
تعریف کشاورزی ارگانیک
مبانی کلیدی در  کشاورزی ارگانیک
کارهای ممنوع
محصولات ارگانیک :
فواید مصرف مواد غذایی ارگانیک:
محصولا ت سالم :
محصولات طبیعی :
اهداف کشاورزی ارگانیک
باورهای غلط  درباره کشاورزی ارگانیک
عواملی که بر سلامت گیاهان اثر دارد
این روش دارای معایبی نیز می‌‌باشد که عبارتند از:
روش فیزیکی:
روش بیولوژیک
روشهای متداول کنترل بیولوژیک عبارتند از
کاربرد آفت کش ها
برچسب ارگانیک:
برچسب های ارگانیک  و علائم گواهی

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

قیمت : 35,000 تومان

تعداد صفحات: 53

فرمت فایل: پاورپوینت