پاورپوینت روستای سینک

پاورپوینت روستای سینک

روستای سینک از خوش‌ آب‌ و هوا ترین مناطقی است که می‌توانید از آنجا دیدن کنید. در این روستا تا چشم می‌بیند، زیبایی و سرسبزی است.

شناسایی پایه در سطح حوزه نفوذ
حوزه نفوذ
این روستا در حوزه نفوذ مستقیم روستای افجه قرار دارد و خدمات اولیه خود را از این روستا و در مرحله بعدی ، از شهر تامین می کند .
ساکنان روستای سینک عمده محصولات باغی خود شامل گردو ، گیلاس ، سیب ، هلو ، به و آلبالو را در شهر لواسان و در مرتبه بعدی ، در شهر تهران به فروش می رسانند و نیازهای خود در زمینه نهاده های کشاورزی ( نهال بذر ، کود ، سم و . . . ) را از شهر لواسان تامین می کنند .
در طرح سازماندهی فضاها و مراکز  روستایی استان تهران نیز روستای سینک به عنوان یکی از روستاهای اقماری حوزه افجه در نظر گرفته شده که باید خدمات برتر را از مرکز حوزه ( روستای افجه ) دریافت کند .
برسی تحولات جمعیتی با استفاده از  آخرین سرشماری جمعیتی صورت گرفته:
روستای سینک فاقد حوزه نفوذ می باشد . لذا بررسی این بند موضوعیت ندارد .

موقعیت سیاسی – جغرافیایی
روستای مورد نظر در مختصات 51 درجه و 42 دقیقه عرض شمالی و 35درجه و 51 دقیقه طول شرق واقع شده است.
روستای سینک به لحاظ تقسیمات کشوری در دهستان شمیرانات بخش لواسانات و در دهستان لواسانات کوچک واقع شده است

جغرافیا – اقلیم
ویژگیهای آب و هوایی
به طور کلی، دامنــه های جنـوبی البرز تحـــت تـــاثیر جریانات هوایی اقیانوس هند قرار دارد و به همین دلیل ، دارای تابستانهای خنک و خشک می باشد .
زمستانها نیز  منطقه تحت تاثیر جریانهای هوایی شمال غرب و غرب قرار میگیرد .
نزدیکترین ایستگاه هواشناسی به روستای سینک ، ایستگاه امامه می‌باشد.این ایستگاه در ارتفاع 2200 متری از سطح دریا واقع شده است . ویژگی‌های اقلیمی محدوده بر اساس آمار ایستگاه مزبور مورد بررسی قرار میگیرد :

دما
بر اساس آمار ایستگاه امامه،متوسط دمای ماهیانه در سه ماه از سال کمتر از صفر است و در 4 ماه آذر تا اسفند ماه یخبندان وجود دارد
میزان دمای ماهانه و سالانه در روستای سینک

بـــاد
جریان هوا در سطح روستا معمولا در روز از سمت دره (جنوب ) به سوی ارتفاعات شمالی (شمال) و در شبها بالعکس، از سمت   کوه (شمال) به دره ( جنوب ) می باشد
بررسی نظام حرکتی آبهای سطحی در بافت روستا و نحوه دفع و محل تخلیه آن
بررسی های انجام شده نشان میدهد که آبهای سطحی در جهت شیب عمومی روستا (از شمال شرق به جنوب غرب) و   شیب های محلی(از دامنه ی شرقی و غربی به سمت رودخانه افجه ) جریان یافته و دفع می شوند.
بررسی ها حاکی از آن است که سیستم جمع آوری آبهای سطحی در روستا با کاستی های زیادی مواجه است که علت   عمده آن عدم برخورداری بسیاری از معابر از جوی و جدول می باشد.

بررسی تعداد و ابعاد خانوار روستا
براساس آمار سرشماری های عمومی مسکن و اطلاعات مرکز بهداشتی-درمانی شهر لواسان ، تعداد خانوار روستای سینک به تبع کاهش جمعیت در سالهای 1345 تا 1387 با روندی نزولی مواجه بوده است. تعداد خانوارهای روستا از 78 خانوار در سال 1345 به 41 خانوار در سال 1387 کاهش یافته است و در سال 1392 به 50 خانوار افزایش یافت .
بعد خانوار روستا در سال 1375 به 2/3 نفر و در سالهای 1385 و 1387و 1392 به 3 نفر کاهش یافته است.

اجتماعی – جمعیتی
برداشتهای میدانی نشان می دهد که روستا دارای یک باب مدرسه ابتدایی مختلط می باشد که در حال حاضر غیر فعال است . به همین دلیل کودکان برای مدرسه ابتدایی به شهر لواسان مراجعه می کنند . روستا در مقطع راهنمایی و دبیرستان فاقد امکانات می باشد .

دین و مذهب و زبان
از نظر دین و مذهب، ساکنین روستا  تماما مسلمان و شیعه  هستند.زبان ساکنین روستا فارسی است ولهجه خاصی ندارند.در گذشته ، زبان محلی خاصی که آمیخته ای از لهجه گیلکی و دماوندی است، در سطح روستا رایج بوده که دیگر معمول نیست وتنها کهنسالان در محاورات عامیانه از آن استفاده می کنند.

اقتصادی
بخش کشاورزی
بر اساس اطلاعات گرفته شده از مراکز بهداشتی- درمانی شهر لواسان و شورای اسلامی روستا، از مجموع 61 نفر شاغلان ساکن روستا ، 30 نفر در بخش کشاورزی فعالیت می نمایند. بخش کشاورزی روستا تماماً شامل زیر گروه باغداری کار هستند.مساحت باغات 200 هکتار است. برداشتهای انجام شده نشان می دهد که روستا فاقد اراضی زراعی است.به عبارتی ، تمامی 200 هکتار اراضی کشاورزی روستا به باغات اختصاص دارد.محصولات تولیدی روستا در مجموع شامل 100 تن گردو و 200 تن سایر میوه های پیش گفته می باشد که در شهرهای لواسان و تهران به فروش می رسد
دامداری در روستا در حد بسیار محدودی انجام می گیرد.بررسیهای میدانی نشان می دهد که اکثر مردم فاقد دام می باشند .بر اساس اطلاعات به دست آمده ، چهار واحد گاوداری نیمه صنعتی در روستا وجود دارد که روی هم دارای 100 راس گاو و گوساله می باشند. در داخل روستا تنها 2 خانوار در واحد مسکونی دام نگهداری میکنند که یک خانوار 4 گاو و دیگری یک گاو دارد. 2 خانوار از ساکنان روستا نیز دارای گوسفند می باشند که آغل آنها در ارتفاعات شرقی روستا واقع شده است.یکی از این خانوار ها دارای 100 راس و دیگری 30 راس گوسفند می باشد. این دامها در هیچ زمانی به داخل روستا آورده نمی شوند .
در سطح روستا حدود 500 قطعه مرغ و خروس وجود دارد که به صورت سنتی در خانه ها نگهداری می شوند.

بخش صنعت و معدن
بر اساس اطلاعات به دست آمده از پیمایش میدانی و پرسشنامه تکمیل شده روستا ، دو نفر در بخش صنعت استغال دارد که در یک کارگاه آهنگری واقع در داخل روستا کار می‌کند.

بخش خدمات
بر پایه اطلاعات محلی، 30 نفر از شاغلین روستا در بخش خدمات فعالیت میکنند. از کل شاغلان بخش خدمات، 2 نفر مغازه دار ، 4 نفر گارگر ساختمانی ، 3 نفر معلم، ، یک نفر کارمند دفتر مخابرات و 20 نفر سرایدار باغ-ویلاهای موجود در داخل و پیرامون روستا هستند.

کالبدی و مناطر
شناخت عوامل طبیعی یا مصنوع موثر در شکل گیری و استقرار روستا
شرایط مناسب طبیعی همچون وجود آب و خاک مساعد نقش مهمی در شکل گیری سکونتگاههای روستایی دارند.در شکل گیری هسته اولیه روستای سینک ،عوامل مختلفی شامل رودخانه افچه،خاک های مناسب برای باغداری و آب و هوای ییلاقی نقش اساسی داشته است.توسعه روستا در سالهای اولیه در اطراف هسته قدیمی

رشد و توسعه روستا از هسته اولیه تا کنون
هسته اولیه روستای سینک حدود 400 سال پیش در محدوده استقرار مسجد جامع بوجود آمده است که به تدریج به سمت غرب و شمال غرب توسعه یافته است . روستا تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه زیادی نداشته است . در این مرحله توسعه که شامل دوره 1358 تا 1368 هجری شمسی است سینک گسترش قابل توجهی به خصوص در قسمت های شرق و جنوب پیدا می کند .

قدمت و پیشینه تاریخی
بررسی انجام شده نشان می دهد که قدمت روستای سینک به 200 سال پیش می رسد . در آن زمان شخصی به نام حاجی خان – که یکی از سرهنگ های ایران  – هسته اولیه این روستا را بنیان نهاد .
وجود رودخانه افجه ،خاک مناسب حاشیه رودخانه  به خصوص اراضی حاصلخیز شمال روستا و آب و هوای ییلاقی از  عوامل موثر در شکل گیری و توسعه روستا بوده است .
قرار گیری روستا در سینه کوه باعث اطلاق نام سینک به این روستا شد .
شناخت بناها و بافت های با ارزش احتمالی موجود در روستا
بازدیدهای انجام شده نشان میدهد که روستای سینک فاقد بافت و بنای با ارزش تاریخی و معماری است.

کیفیت ابنیه و تعداد واحدهای مسکونی دایم و موقت
بررسی وضعیت کلی ساختمان های مسکونی موجود در روستا نشان می دهد که روستای سینک دارای 135 واحد مسکونی دائم و 107 واحد مسکونی فصلی است . بنابراین در مجموع 242 واحد مسکونی ام از دایم و فصلی در روستا وجود دارد .
بررسی کیفیت ابنیه دائمی نشان می دهد که مجموع 135 واحد مسکونی ، 11 واحد نوساز ،  113 واحد قابل نگه داری و11 واحد تخریبی هستند . از مجموع 107 واحد مسکونی فصلی موجود 19 واحد نوساز  و 88 واحد قابل نگه داری می باشد .
بررسی شبکه معابر روستا شامل سطح بندی معابر، تعیین طول وعرض آنها، شیب معابر
در حالت کلی،سلسله مراتب شبکه معابر شامل محورهای اصلی درجه یک و دو،معابر فرعی درجه یک و دو و شبکه دسترسی است.
بررسیها نشان میدهد که در روستای سینک،نظام سلسله مراتبی شبکه راهها به طور کامل وجود ندارد.
معبر اصلی درجه یک تنها شامل محور اصلی روستاست که با امتداد شمال شرقی-جنوب غربی از وسط روستا عبور کرده و آن را به دو پهنه شرقی و غربی تقسیم می کند.

معابر اصلی درجه دو و فرعی درجه یک در روستا وجود ندارد.
معابر فرعی درجه دو نیز بسیار محدود و تنها شامل سه معبری است که از معبر اصلی درجه یک منشعب گردیده.
شیب زیاد معابر و ساختار ارگانیک بافتهای قدیمی واقع در هر دو پهنه غربی و شرقی روستا باعث شده که حرکت سواره در آنها بجز معبر درجه دو فرعی واقع در پهنه شرقی ناممکن باشد.این ویژگی،به همراه حجم بالا و فزاینده مراجعات جمعیت فصلی روستا،پیش بینی پارکینگ های عمومی را در جوار معبر اصلی درجه یک روستا اجتناب ناپذیر می سازد.

توپوگرافی و شیب
روستا در دامنه های جنوبی ارتفاعات البرز و در ناحیه ای از کوهستانی و ناهموار قرار گرفته است . شیب کلی اراضی در این روستا شمال به جنوب و جنوب شرق است .مرتفع ترین نقاط در سطح دهستان لواسان کوچک در شمال غرب و در ناحیه مرتفع کوهستانی لار به نام کوه سیاه قرار دارد که ارتفاع آن 3921 متر از سطح دریا می باشد .

فهرست مطالب
شناسایی پایه در سطح حوزه نفوذ
جغرافیا – اقلیم
اجتماعی – جمعیتی
اقتصادی
کالبدی و مناطر
کاربری و فعالیت
S.W.O.T

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

قیمت : 35,000 تومان

تعداد صفحات: 54

فرمت فایل: پاورپوینت