پاورپوینت اصول تغذیه صحیح

پاورپوینت اصول تغذیه صحیح

تغذیه صحیح یکی از مهم ترین عوامل حفظ سلامتی است اصول تغذیه صحیح عبارت است از تنوع در مصرف مواد غذایی و تعادل در مصرف مواد مغذی با رعایت این اصول می توان از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کرد از جمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و چاقی.

برای تغذیه سالم سه کلمه را باید به خاطر سپرد

ترتیب : یعنی از مواد موجود در پایین هرم تغذیه باید بیشتر مصرف کرد. پس غذای اصلی باید شامل نان، برنج، ماکارونی، میوه و سبزی باشد و قند و چربی کمتر از همه مصرف شود.

تنوع: یعنی از همه مواد موجود در هرم تغذیه باید مصرف شود و غذا متنوع باشد و هیچ یک از طبقات هرم حذف نشود.

تناسب: یعنی تغذیه باید با سن و شرایط جسمی و فعالیت بدنی فرد متناسب باشد. مثلا زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان، انرژی و پروتئین بیشتری نیاز دارند و مجازند از قندها و چربی ها و گوشت و حبوبات بیشتری در رژیم روزانه خود استفاده کنند.

  • گروه نان – سریال – سیب زمینی – برنج و غلات کامل
  • گروه میوه و سبزی
  • گروه شیر و فرآورده های لبنی
  • گروه گوشت – ماهی و جایگزین ها

گروه غذایی نانها –  غلات و سیب زمینی – سریالها – برنج

این گروه به کربوهیدراتهای نشاسته ای مشهور هستند و شامل : نان – برنج – ماکارونی – جو – سیب زمینی و انواع غلات دیگر را شامل می شود .
چرا مصرف این گروه غذایی برای بدن مورد نیاز است ؟

مواد مغذی که این گروه تأمین می کند :

  • کربوهیدرات ( Carbohydrote)  :  منابع عمده انرژی بدن.
  • فیبر غذایی (fibre) : برای سلامت روده ها و جلوگیری از یبوست.
  • مقداری کلسیم (Caleicum ) : و مورد نیاز برای رشد و نمو و سلامت بافت استخوانهای مورد نیاز است .
  • مقداری آهن (Zron) : مورد نیاز برای سلامت گلبولهای قرمز خون است .
  • ویتامین های گروه B  ( Vitamins B ) مانند ویتامین B1 و نیاسین که به تولید انرژی کمک می کنند .
  • فولات (Folat) مورد نیاز برای سلولهای قرمز خون .
  • از سرخ کردن و افزودن روغن زیاد در بکارگیری و مصرف مواد نشاسته ای خودداری شود .

گروه غذایی میوه و سبزی :

ما به تنوعی از میوه ها و سبزیها حداقل 5 بار در روز نیاز داریم مصرف نمائیم و سعی نمائیم این گروه را بیشتر از بقیه گروهها مصرف نمائیم .
ارزش تغذیه ای این گروه شامل :

  • ویتامین =  Vitamin C برای سلامت پوست و بافتها و کمک به جذب آهن  می نماید .
  • کاروتین Carotenes = برای رشد نمو بدن
  • فولات Folate =  مورد نیاز سلولهای خون
  • که در دوران حاملگی بمدت 14 هفته به تعداد 400 میکروگرم مورد نیاز است .

منابع فیبر غذایی Fiber

برای سلامت روده و پیشگیری از یبوست می نماید .
کربوهیدراتها Carbohydrade  : منابع انرژی
فیتوکمیکالها Phytochemiculs : ممکن است کمک به پیشگیری بر ضد بعضی از بیماریهای بد خیم نماید .
که بر ضد بیماریهای قلب و عروقی و سرطانها عمل نماید .

گروه شیر و فرآورده های لبنی ( Milk and dairy food )

این گروه شامل شیر – پنیر – دوغ – ماست و همچنین شیرسویا غنی شده با کلسیم را شامل می شود . این گروه شامل کره و خامه نمی باشد.
مواد مغذی که این گروه تأمین می کند.

  • کلسیم  Caleicum  – مورد نیاز برای رشد و نمو و حفظ و نگهداری و سلامت بافت استخوانی .
  • روی  Zinc –  مورد نیاز برای رشد و بازسازی بافتهای بدن .
  • پروتئین Protein – مورد نیاز برای رشد و بازسازی بافتها و همچنین منابع انرژی است .
  • ویتامین B12  – برای سلولهای قرمز خونی و عملکرد عصبی بدن مورد نیاز است.
  • ویتامین B2   – مورد نیاز برای رهاسازی انرژی از کربوهیدرات و پروتئین غذایی
  • ویتامین A – ( در فرآورده های شیر کامل وجود دارد ) –برای رشد و نمو و بینایی چشم مورد نیاز است .

گروه غذایی گوشتها و جایگزین ها ( Meat,fish and ultenatives)

این گروه غذایی شامل گوشت قرمز و ماکیان و پرندگان و ماهی و جایگزین ها شامل ( مغزها – توفو – MyCoprotein    – TVP ( پروتئین  سبزیجات )
حبوبات و لوبیاها – ( لوبیای چشم بلبلی – عدس و نخود را در بر می گیرد – این منابع جایگزین منبع پروتئین و فیبر و آهن را تأمین می نماید ولی فاقد روی و  B12  هستند ( مگر اینکه غنی شوند ) .
سوسیس و کالباس این گروه از چرب بالایی برخوردار هستند .
و توجه می شود که هفته ای حداقل2 بار از ماهی روغندار استفاده شود ( ماهی سالمون – مکرل- قزل آلا – ساردین- تن تازه ) .

چرا این گروه مورد نیاز است ؟

مواد مغذی که این گروه برای بدن فراهم می سازد :
پروتئین (Protein ) مورد نیاز برای رشد و نمو و بازسازی و ترمیم و نگهداری بافتها و همچنین منابع انرژی هستند .
آهن (Iron ) بخصوص در گوشتهای قرمز – مورد نیاز برای سلامت گلبولهای قرمز خون می باشد .
ویتامین های گروه B ( Vitamines B ) – مخصوصاً B12 برای گلبولهای قرمز خون و عملکرد بافت عصبی مورد نیاز است .
ویتامین D  : در گوشت قرمز برای سلامت بافت استخوانی مورد نیاز است
روی ( Zinc ) : برای رشد و نمو و بازسازی و ترمیم بافتهای بدن مورد نیاز است .
منیزیم ( Mangueium  ) : کمک به مورد استفاده قرار گرفتن انرژی بدن می نماید . برای سلامت بافتها و استخوانها مورد نیاز است .
امگا  3 ( omega – 3 Fatty acids  ) :  در روغن ماهی موجود است و بر ضد بیماریهای قلب و عروقی کمک می نماید .

چربیها Futs

این گروه شامل مارگارین – کره – دیگر روغنها – روغن آشپزی – روغن سالاد و جامد – و غذاهای سرخ شده مثل : چیپس سرخ شده – شکلات – بیسکویت ها- Crisps  – شیرینی ها – کیکها – پودینگ – بستنی خامه ای – شیرینی خامه ای – انوا ع سُسها – که تمام این غذاها جزء گروه چربی ها هستند .

گروه شکر Sugar

غذاهای این گروه شامل نوشابه های غیر الکلی – شیرین کننده ها – مربا – شکر- غذاهایی نظیر کیک – پودینگ – شیرینی ها – بیسکویتها – شیرینی های خامه ای و بستنی خامه ای را در بر می گیرد . بیشتر افراد باید این دو گروه را کمتر مورد استفاده قرار دهند .

  • مصرف بی رویه این گروه پوسیدگی دندانی را افزایش می دهد.
  • مصرف روغنهای اشباع شده را محدود نمائید !

مصرف روغنهایی شامل اشباع نشده  منوشامل : روغن زیتون و Rapeseed oils  و اشباع شده های پلی شامل ( روغن آفتابگردان – ذرت و Rapeseedils   بجای اشباع شده ها انتخاب شود . دو نوع از اسیدهای چرب ضروری شامل امگا 3  ( Omega-3 ) یافت شده  در روغن روغن ماهی-گردو-امگاه 3 غنی شده در تخم مرغ و روغن سویاو Rapeseed oils و اسید چرب امگا -6  omega-6)) یافت شده درروغن گیاهی شامل (آفتابگردان – ذرت – سویا ) به مقدار کم در رژیم غذایی لازم است تأمین گردد .

فهرست مطالب

هرم تغذیه چیست
برای تغذیه سالم سه کلمه را باید به خاطر سپرد

  • گروه غذایی نانها
  • گروه غذایی میوه و سبزی :
  • گروه شیر و فرآورده های لبنی
  • گروه غذایی گوشتها و جایگزین ها

چرا این گروه مورد نیاز است ؟
چربیها : ( Futs )
نمک ( Salt ) :.
مایعات غذایی ( آب ) :
تغذیه و افزایش حافظه
میوه های افزایش دهنده ی هوش و حافظه
تغذیه سالم در محل کار
کم‌خونی ناشی از فقر آهن
دلایل فقر آهن
عوامل افزایش دهنده جذب آهن

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

قیمت : 35,000 تومان

تعداد صفحات: 23

فرمت فایل: پاورپوینت