پاورپوینت رب گوجه فرنگی

پاورپوینت رب گوجه فرنگی

پاورپوینت رب گوجه فرنگی ارائه ای جامع و کاربردی در مورد تولید و فراوری رب گوجه فرنگی است. این پاورپوینت شامل مراحل مختلف تولید رب گوجه فرنگی بسته بندی و نگهداری رب گوجه فرنگی است.

رب گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگی عصاره غنی شده میوه بوته گوجه فرنگی بنام ycopericeum Esciuien Tum از خانواده soianaceae  می باشد .

ویژگیهای فیزیکی

رنگ رب گوجه فرنگی باید رنگ گوجه فرنگی رسیده را داشته باشد و طعم باید دارای طعم مخصوص به خود بوده و عاری از هر گونه طعم سوختگی ، تلخی و یا هر گونه طعم خارجی باشد . مواد جامد محلول در آب کنسرو رب گوجه بعد از کم کردن نمک نباید از 35 % کمتر باشد .

ویژگی های شیمیایی

مقدار نمک طعام در رب گوجه فرنگی ( برحسب درصد وزن کلر ور سدیم ) نباید از 3 گرم درصد تجاوز نماید

ویژگی های میکروبی

میزان کپک در کنسرو رب گوجه فرنگی نباید بیش از 45 درصد نمونه های آزمایش شده مثبت باشد .
علاوه بر ویژگی های فوق عوامل دیگری هستند که نبایستی در رب ظاهر شوند . در کنسرو رب گوجه فرنگی هیچ حشره ای ( تخم ، لارو ، شفیره ، قطعاتی از بدن حشره ) که با چشم غیر مسلح قابل تشخیص باشد نباید وجود داشته باشد . لکه های سیاه رنگ قابل رویت با چشم غیر مسلح در رب نیز ازعوامل ناپذیرفتنی هستند و کنسرو رب گوجه فرنگی بایستی عاری از شن و خاک و حتی المقدور عاری از دانه و پوست باشد.

محصول تولیدی طرح

محصولات تولیدی رب گوجه فرنگی با بریکس 30-28 می باشد که می تواند به بیش از حدود بریکس 35 برسد و به دو صورت اسپتیک و قوطی بسته بندی می شود
الف ـ با توجه به اینکه محصول به صورت سترون تولید و بسته بندی می گردد زمان نگهداری آن در انبار طولانی تر از تولیدات متداول خواهد بود.

بریکس معادل 30 بوده و معمولاً در کیسه های 210 کیلویی سترون شده ( اسپتیک ) در بشکه های فلزی می باشد . از ظروف کوچکتر و بزرگتر نیز می توان استفاده کرد . تولید این محصول بدون استفاده از مواد افزودنی نظیر نمک یا شکر ، مواد نگهدارنده و غیره در  نظر گرفته شده است.

ب ـ قوطی های 500 و 1000 گرمی فلزی جهت بسته بندی قسمتی از رب در نظر گرفته شده است و به هنگام اجرای طرح می توان استفاده از سایر اندازه های قوطی را مد نظر قرار داد.

بریکس رب قوطی معادل 28 بوده و افزودن نمک به اندازه 2 % وزن رب در نظر گرفته شده است.

کاربرد محصول

رب گوجه فرنگی به عنوان چاشنی در تهیه و طبخ غذاهای مختلف به کار می رود . این کالا در آشپزخانه منازل ، رستوران ها ، کارخانه جات تولید غذاهای آماده ، طبخ و کارخانجات بسته بندی رب بکار می رود ، بنابراین رب دارای دو مصرف خانگی و صنعتی است.

محصولات بسته بندی شده در ابعاد کوچک ( قوطی ) برای مصارف خانگی و در ابعاد بزرگتر برای مصارف صنعتی است . محل عرضه بسته بندی های کوچک سوپرمارکت ها و مغازه ها است در حالی که خریداران و مصرف کنندگان عمده ، متقاضی رب فله و بسته بندی شده در ابعاد بزرگتر می باشند.

مواد اسیدی کننده :

  • اسید سیتریک
  • اسید مالیک
  • اسید اسکوربیک
  • مواد استحکام دهنده
  • کرور سدیم به میزان 45./. % بر حسب یون کلسیم در فراورده نهایی

تکنولوژِی

تولید رب گوجه فرنگی در کشور ها سابقه نسبتاً طولانی دارد و دانش فنی تولید این محصول شناخته شده است حتی امکان تولید ماشین آلات این صنعت برای ظرفیت های کوچک و متوسط وجود دارد.

البته تجربه کافی در امر ساخت ماشین آلات سترون کردن محصول و بسته بندی سترون ( خط اسپتیک ) وجود ندارد .
در دنیا شرکت های مهندسی و طراحی صنایع غذایی متخصص در امر تولید رب ، هر کدام از روش و تکنیک خاص خود بهره مند هستند و تلاش دارند همراه با افزایش راندمان تولید ، هزینه ساخت ماشین را کاهش داده و کیفیت محصول را افزایش دهند.

با توجه به هدف صادرات محصول ، لازم است ماشین آلات تولیدی منظور شده در طرح از کیفیت مطلوب برخوردار بوده و متضمن محصول مناسب صادرات نیز باشد .

مطالعات مربوط به مواد اولیه مورد مصرف در کارخانه

مواد اولیه مورد مصرف به دو دسته تقسیم میشوند :

  1. مواد مورد استفاده در فرمولاسیون
  2. مواد مورد استفاده جهت بسته بندی

مواد مورد استفاده برای بسته بندی

قوطی کنسرو خالی : مهمترین و اصلی ترین ماده مورد استفاده در بسته بندی
در قوطی
لیبل

چسب : از جسب نشاسته جهت چسباندن لیبل استفاده میشود.
کفی
پلاستیک شیرینگ
دستگاه ها

شستشوی گوجه فرنگی:

گوجه ها روی نوار نقاله ریخته شده که عرض نوار نقاله 4 متر و دارای شیبی 30 درجه است و بعد از روی اشغال گیر عبور کرده و برگ و مواد زائد گرفته شده و در داخل مخزن شست و شو ریخته شده و توسط فنی قوی از زیر مخزن هوا دمیده میشود و گوجه ها بر روی خط سورت هدایت میشود.

سورت :

گوجه ها پس از شستشو روی نوار نقاله ای که از مخزن خارج شده قرار گرفته و از زیر دوش آب عبور کرده ,  سورتر های نوع غلتک با گرداندن گوجه به جلوی دید سورت کننده تمام اطراف میوه را نشان داده و جنس لوله ها از آلومینیوم میباشد.

پالپر :

گوجه های سورت شده همراه با کرشر گوجه همراه با پوست . دانه له شده و به وسیله پیچ ماردون پالپ گوجه تهیه میشود.

پر هیتر :

دمای پالپ گوجه را به 60 تا 80 درجه و یا با بخار تحت فشار 5/. تا 1/2 بار گوجه ها را آنزیم بری میکنند.

تفاله گیر ( تصفیه عصاره ) :

طی دو مرحله پالپ تصفیه شده و در مرحله اول با عبور از صافی پوست و دانه و برگ و دم برگ جدا و در مرحله دوم از صافی با مش کوچکتر عبور کرده و احیانا دانه های له شده و دیگر زواید کاملا از آب گوجه گرفته شده.

مخازن ذخیره آب گوجه :

آب گوجه در دو مخزن ذخیره شده و در این مخازن پارویی نصب شده برای هم زدن آب گوجه و بطور اتوماتیک به اواپراتور ها فرستاده میشوند.

اواپراتور ( تغلیظ کننده) :

همانطور که میدانید به صورت پیوسته عمل میکنند و دستگاه های مربوطه :

  • انژکتور : دستگاه ایجاد خلا با استفاده از بخار آب و خلا برابر با 600- psi ایجاد کرده.
  • کندانسور :  وسیله ای برای جمع آوری آب متصاعد شده از سطح رب در بدنه ها و میعان و ایجاد خلا است .
  • کولینگ تاور : وسیله ای برای خنک کردن آب میعان حاصل از بخار آب گوجه میباشد.
  • بدنه اواپراتور : عملیات تغلیظ در این بدنه ها انجام میشود.

مخزن ذخیره رب :

مجهز به پارویی برای هم زدن رب و برای جمع آوری رب تخلیه شده از اواپراتورها میباشد.

مخزن نمک زنی :
برای اضافه کردن نمک به صورت دستی است که به میزان 3-2 % به رب زده میشود.

مخازن نگهداری رب :
برای هر خط بسته بندی یک مخزن نصب شده است.

پاستوریزاتور :

برای پاستوریزه کردن رب است و دمای آن 85-80 درجه است و برای این کار از آب داغ استفاده میشود.

فیلر :
قوطی های خالی را به صورت داغ پر می کند.

نوار حمل کننده قوطی های خالی :
از بخش قوطی رسانی تا زیر دستگاه پر کننده قوطی ها را حمل کرده و در بین راه از تونل بخار آب گذشته و استریل شده و با واژگون شدن قوطی در بین راه و دمیدن بخار درون ان اجسام خارجی از آن خارج میشوند.

دستگاه درب بندی :
برای بستن درب قوطی های پر شده .

جت پرینتر :
برای چاپ اطلاعاتی نظیر تاریخ تولید و تاریخ انقضاء و ساعت تولید و شماره سریال قرعه کشی و قیمت مصرف کننده بر روی درب قوطی میباشد.

تونل پاستوریزه :

از دو نوع تونل برای پاستوریزاسیون قوطی استفاده میشود. نوع اول خشابی با ظرفیت بالا برای قوطی های 0.5-1 کیلویی و غرقابی با ظرفیت پایین برای بسته های 0.5 کیلویی استفاده میشود. دمای تونل بالای 90 درجه و در انتهای تونل قوطی ها سرد میشوند و دمای آنها به 40-38 درجه میرسد.

لیبل زنی :
به صورت دستی انجام میشود .

دستگاه بسته بندی شرینگ :
پس از چیدن قوطی ها بر روی کفی آنها را شرینگ  میکنند و روی پالت میچینند.

فهرست مطالب

رب گوجه فرنگی
ویژگی ها
خطرات احتمالی
استاندارد ها
مواد مورد استفاده برای بسته بندی
میکروبیولوژِی

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

تعداد صفحات: 46

فرمت فایل: پاورپوینت