پاورپوینت بهداشت کشاورزی

پاورپوینت بهداشت کشاورزی

پاورپوینت اجرای برنامه بهداشت کشاورزی اقدامی موثر در راستای ارتقای سلامت کشاورزان و پیشگیری از بروز حوادث و بیماریهای شغلی با ایجاد محیط های کار سالم و بهبود کیفیت و تولید محصولات کشاورزی سالم است.

مقاله در مورد بهداشت کشاورزی

بخشی از پاورپوینت
طرح بهداشت کشاورزی
صنعت کشاورزی یکی از بخش های مهم و با ارزش هر جامعه است. و درصد زیادی از شاغلین در این بخش فعالیت دارند و تقریبا از مشاغل پایه جهت تامین غذا است.

با توسعه بخش کشاورزی وورود تکنولوژی جهت بهره برداری مطلوب تر و تولید اقتصادی تر . به تبع عوامل زیان آور متعددی وارد این بخش از محیط کار شده است. و همین امر باعث شده که سلامت شاغلین کشاورزی در معرض خطر قرار گیرد. طبق برآورد سازمان بین المللی کار سالانه حدود 170 هزار نفر از کشاورزان جان خود را از دست می دهند .

تعریف بهداشت کشاورزی

بهداشت کشاورزی علمی است که با شناسائی ، ارزیابی و کنترل عوامل و شرایط زیان آور محیط کار.  و انجام مراقبت های بهداشتی و درمانی حافظ سلامتی کشاورزان باشد.

بهداشت کشاورزی

اهداف طرح بهداشت کشاورزی :

  1. آموزش و ارتقاء سطح آگاهی کشاورزان در خصوص عوامل زیان آور این شغل.
  2. بازدیدوبهسازی واحدهای کشاورزی.
  3. تعیین سطح سلامت شاغلین کشاورز.

کشاورزی از دیدگاه بهداشت حرفه ای

کشاورزی صنعتی : به کشاورزی گفته می شود. که در آن مکانی به نام کارگاه وجود دارا که در آن کارگاه کارگران تحت سرپرستی کارفرما فعالیت دارند.

به استناد ماده ۸۵ قانون کار کلیه مقررات کارگاه در بخش کشاورزی صنعتی اعمال می گردد.

این واحدها شامل : مرغداری ها ، گاوداریها ، پرورش طیور صنعتی ،پرورش ماهی و کشت گلخانه ای.

کشاورزی سنتی : کلیه باغات بدون حصار ، مزارع ، دامداری خانگی در این گروه قرار می گیرد. در این گروه بایستی به اولویت های زیر توجه نمود:

بیماریهای مشترک انسان و دام ، سموم و عوارض آن ، خطر ماشین آلات کشاورزی.
معاینات این گروه بایستی جهت سرپرستان خانوار درهر روستا با هماهنگی خانه بهداشت انجام گردد.

آموزش بهداشت کشاورزی

روشهای ارتقاء سهم مشارکت کشاورزان در برنامه بهداشت کشاورزی

  1. تشکیل جلسات آموزشی توجیهی برای تعاونی ها و اتحادیه های کشاورزی و مروجین کشاورزی در خصوص اهداف برنامه.
  2. هماهنگی با سازمان جهاد کشاورزی جهت جلب مشارکت تعاونی ها . و تشکل های مرتبط در راستای بهسازی کارگاههای کشاورزی.
  3. تهیه ، تدوین واجرای برنامه های آموزشی مدون برای کشاورزان . و اجرای آن از طریق سیستم شبکه با مشارکت جهاد کشاورزی ،مسئولین اتحادیه وتشکل های صنفی.
  4. جلب مشارکت سازمان آموزش و پرورش جهت آموزش بهداشت کشاورزی در مدارس روستائی.
  5. مشارکت شوراهای اسلامی روستا و دهیاران در برنامه.
  6. استفاده از سیستم تشویق برای کشاورزان فعال در امر بهسازی و بهداشت کشاورزی.
  7. فعال نمودن برنامه رابطین بهداشتی در سطح روستاها در ارتباط با برنامه بهداشت کشاورزی.
  8. استفاده از رسانه های گروهی و مطبوعات محلی صدا و سیما و…

اهمیت بهداشت کشاورزی

بازدید و بهسازی کارگاههای کشاورزی

  1. این واحد ها شامل : دامداری ، مرغداری ، پرورش ماهی ، پرورش طیور صنعتی و گلخانه ها می باشد.
  2. به استناد ماده ۸۵ قانون کار این واحد کارگاه محسوب شده و در هنگام بازرسی فرمهای بازدید و مصوب تکمیل گردد.
    ۳- بازدیدها توسط کارشناسان و کاردانهای مراکز بهداشتی و درمانی ( محیط وحرفه ای ). بر اساس قوانین و ضوابط بهداشت حرفه ای وقانون کار انجام گیرد.
  3. کلیه تاسیسات و تسهیلات کارگاه ( ساختمان ، سرویس های بهداشتی ، آب ، دفع فاضلاب و… ) . بر اساس آیین نامه تسهیلات کارگاه ساخته شده باشد.
  4. در ارتباط با کارگاه های خانگی و سنتی کشاورزی ( باغات بدون حصار ،مزارع ، دامداری خانگی و…) . بهسازی از طریق آموزش و توجیه کشاورزان صورت پذیرد .

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

قیمت : 35,000 تومان

تعداد صفحات: 35

فرمت فایل: پاورپوینت