نمودارگیری چاه

نمودارگیری چاه

نمودارگیری چاه

چاه پیمایی
مقدمه
اولین نمودار الکتریکی در سال ۱۳۰۶ ( ۱۹۲۷ ) در یکی از چاه های میدان نفتی دریکی از استان های شمال غربی فرانسه ثبت شد و تنها شامل یک نمودار مقاومت مخصوص الکتریکی بود و برای ثبت آن از متد استفاده گردید . با این روش، دستگاه اندازه گیری که سئند نامیده میشود،در مقابل لایه های مورد نظر در چاه توقف میکرد و مقاومت اندازه گیری شده نیز با دست رسم میشد.

بعد از آن سال در سال ۱۳۰۸(۱۹۲۹) اولین نمودارهای مقاومت مخصوص برای مقاصد اقتصادی در ونزوئلا،ایالت متحده امریکا و روسیه مورد اتفاده قرار گرفت . سودمندی این نمودار در تطابق لایه ها و تشخیص لایه های ئیدروکربن دار در صنعت نفت مورد توجه قرار گرفت.

چاه پیمایی

در سال ۱۳۱۰(۱۹۳۱) نمودار پتانسیل خودزاد(نیز به نمودار مقاومت مخصوص افزوده شد و در همان سال برادران پمومبرژه (مارسل و کنراد) روش ثبت مداوم را تکمیل و اولین بات قلمی را نیز توسعه دادند.بعد از سال ۱۳۲۸(۱۹۴۹) نمودار نوترون به صورت یک تعیین کننده تخلخل مورد توجه واقع گردید و در سال ۱۳۴۱(۱۹۶۲) نمودار و در سال ۱۳۴۹(۱۹۷۰) دستگاه نوتونی و به دنبال آن دستگاه دوگانه نوترون ابداع و به بازا ارائه شد.

شرکتهای سرویس دهنده،در جوار توسعه دستگاهها،اقدام به تاسیس مرکز تحقیقاتی وسیعی نیز نموده و بخش زیادی از درآمده خود را به آنها اختصاص دادهاند.در این مراکز برای تفسیر نمودارها و نحوه ارائه علمی تر و دقیقتر نتایج بشدت فعالیت میگردد و در این راه به قدری پیشرفت نموده اند که چاه پیمایی بصورت یکی از دروس دانشگاهی درآمده و هم اکنون در بعضی از رشته های مهندسی دانشگاه های ایران و دانشگاه های اروپائی و امریکائی تدریس میگردد.

نقش نمودارگیری از چاه ها در صنعت نفت بحدی است که بصورت چشم انسان عمل مینماید و میتوان گفت که ارزیابی دقیق مخازن،تعیین وضعیت لایه ها در اعماق زمین،وضعیت سیمان در پشت لوله جداری و ده ها مورد دیگر بدون استفاده از این نوع نمودارها تقریبا غیر ممکن است

نمودارگیری چاه چیست

نمودارگیری چاه چیست

هدف
این پروژه سعی می‌کند ضمن آشنایی خوانندگان با تعریف چاه‌نگاری, به توضیح چگونگی کاربرد تحلیل‌های حاصل از این عملیات‌ها در زمینه‌های اکتشاف، تخمین نفت درجا، تشخیص خواص مخزن و به طور کلی مطالعه‌ و شبیه‌سازی مخزن بپردازد.

در این پروژه انواع دستگاه‌های چاه‌نگاری و کاربرد‌های آن‌ها معرفی شده است. تلاش شده است پیشرفته ترین فناوری‌ها و تکنیک‌هایی که تاکنون در سطح دنیا در چاه‌نگاری بکارگرفته شده است معرفی شوند.

خواننده با مطالعه‌ی این پروژه تا حدودی می‌تواند درک کند که در مراحل مختلف مدیریت یک مخزن به چه فناوری‌هایی در چاه‌نگاری نیاز است. در واقع این پروژه با ادبیاتی غیرفنی مفاهیمی فنی را برای خواننده توضیح می‌دهد که با استفاده از آن تا حدودی می‌توان به ارزیابی عملکرد مدیریت مخزن در انجام عملیات‌های چاه‌نگاری بپردازد.

پدید آمدن این امکان برای خبرنگار یا سیاست‌پژوه، توانایی ارزیابی و پرسش‌گری بالاتر و دقیق‌تری را در بررسی کلی سیاست‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های نفتی ایجاد می‌کند. تعریف ساده واژه‌های تخصصی‌، قبل از استفاده از آن ها، امکان درک مطلب را برای هر خواننده‌ای با هر تخصص و دانشی فراهم می‌کند

چاه آزمایی و نمودارگیری

چاه آزمایی و نمودارگیری

فهرست مطالب
مقدمه
هدف
فصل اول(تعاریف)
واژگان
فصل دوم(چاه نگاری)
نگار
لوازم ووسایل مورد نیاز در چاه نگاری
کاربرد واهمیت چاه نگاری
فصل سوم(انواع نگار)
انواع نگار
نگارهای الکتریکی
نگارهای لاتر ولاگ
نگارهای القائی
نگارهای پتانسیل خودزا
فصل چهارم(چاه نگاری هسته ای)
انواع اندازه گیری در چاه نگاری هسته ای
انواع روش های چاه نگاری نوترونی
کاربردهای اندازه گیری شاخص هیدروژن
فصل پنجم (تکنیک های جدید چاه نگاری)
انواع تکنیک های جدید چاه نگاری
فصل ششم
نمودارگیری در چاههای بدون لوله جداری
تفسیر نمودار چاه پیمایی
مفاهیم بنیادی مورد استفاده در ارزیابی نمودارهای چاه
فصل هفتم(نمودارهای چاه پیمایی)
انواع نمودار
عنوان نمودار(هدینگ)
سرعت نمودار گیری
مقیاس منحنی ها
نمودارهای تخلخل
نمونه ای از شکل نمودار
نتیجه گیری

این فایل با کیفیت عالی آماده خرید اینترنتی میباشد. بلافاصله پس از خرید، دکمه دانلود ظاهر خواهد شد. فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد گردید.

قیمت : 35,000 تومان

تعداد صفحات: 36

فرمت فایل: WORD